Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια πολύ καλή μουσική Πρωτοχρονιά

Εικόνα του άρθρου Μια πολύ καλή μουσική Πρωτοχρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2020, 23:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του πολιτισμού των Ιωαννίνων.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη γεμάτη με κόσμο αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, ήταν μια πολύ καλή συναυλία, με την ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου να κερδίζει επάξια τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Ήταν η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Ιωαννιτών γιόρτασε την Πρωτοχρονιά με βιεννέζικα βαλς (και πόλκες) από τη Συμφωνική Ορχήστρα, με την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου να δηλώνει από το βήμα ότι «δεν είμαστε Βιέννη και δεν προσπαθούμε να γίνουμε… Η κλασική μουσική έχει τη δυνατότητα να μας μεταφέρει μια θέρμη και μια ευγένεια που είναι υπεράνω πολιτισμών».

Λόγω και της επισημότητας της γιορτής, την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας άνοιξε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ, αφού θύμισε για τις εκλογές του προηγούμενου χρόνου, διαβεβαίωσε ότι «την εμπιστοσύνη σας θα την τιμήσουμε» και μίλησε για «αλληλεγγύη, συνεργασία και συστράτευση όλων για να πάμε τα Γιάννενα πιο ψηλά». Εκτίμησε δε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αλλάξει η νοοτροπία. «Τη νοοτροπία που θέλει λίγη δουλειά, αποποίηση της ευθύνης, αναβολή και αδιαφορία! Οφείλουμε να εμπνεύσουμε μία άλλη λογική. Τη λογική της οργάνωσης, της δουλειάς, της αποδοτικότητας» τόνισε και παρέθεσε, όπως συνηθίζει σε όλες τις ομιλίες τους, τα λόγια φιλοσόφων ή συγγραφέων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρέπεμψε στον Θουκυδίδη και δη στον Πλάτωνα και τις θεμελιώδεις αρετές: σοφία, ανδρεία, σωφροσύνη, δικαιοσύνη.

Στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία, το παρών έδωσαν πολλοί επίσημοι, όπως οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας, Τατιάνα Καλογιάννη και Λάζαρος Νάτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου και πολλοί άλλοι. Ο κ. Ελισάφ και τα μέλη της δημοτικής αρχής υποδέχονταν στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου τόσο τους επισήμους όσο και τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back