Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μια ιστοσελίδα κατά του ransomware

Εικόνα του άρθρου Μια ιστοσελίδα κατά του ransomware
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2016, 17:01
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι επιθέσεις ransomware βρίσκονται σε άνοδο τον τελευταίο καιρό και η Europol μαζί με εταιρείες ασφαλείας στο διαδίκτυο αναλαμβάνει δράση για την πάταξη του φαινομένου.

Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού, το οποίο χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Εάν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής προσβληθεί από το συγκεκριμένο λογισμικό, κλειδώνονται όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν και προκειμένου ο χρήστης να πάρει πίσω τον έλεγχο του μηχανήματός του αναγκάζεται να καταβάλει το χρηματικό ποσόν που απαιτούν οι χάκερς.

Για να βοηθήσουν εταιρείες αλλά και άτομα που έχουν πέσει θύματα ransomware, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία μαζί με την Ολλανδική αστυνομία και σε συνεργασία με τις εταιρείες Kaspersky και Intel, δημιούργησαν μία ιστοσελίδα με την ονομασία No More Ransom, η οποία διαθέτει μία γκάμα από εργαλεία ανίχνευσης και αποκρυπτογράφησης, καθώς και συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από το ransomware.

Οι χρήστες μάλιστα μπορούν να ανεβάσουν αρχεία, και να ελέγξουν αν κάποιο από τα 160 χιλιάδες κλειδιά αποκρυπτογράφησης που υπάρχουν στην βάση δεδομένων του μπορούν να τους χρησιμεύσουν. Αν και ενδεχομένως μπορεί να μην καταφέρετε -αν βεβαίως πέσατε θύματα- να ανακτήσετε τα αρχεία σας, πριν κάνετε οτιδήποτε, δεν είναι κακό να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back