Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ημερίδα από τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Εικόνα του άρθρου Μια ημερίδα από τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 15:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα με θέμα «Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση» διοργανώνει η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την Αποκατάσταση του Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων (ΟΕΕ-ΑΠΛΕΣΟ) στα Γιάννενα, στις 6 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ογκολογικός ασθενής, αφού ξεπεράσει την αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος παρά από αυτή καθ’ εαυτή την νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο στο οποίο έχει υποβληθεί. «Η μειωμένη λειτουργικότητα, το βάρος και η δυσφορία επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του, οδηγώντας τον σε απογοήτευση, θυμό και κατάθλιψη. Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, στην Ελλάδα, χωλαίνει…» τονίζεται.

Η ημερίδα αυτή στοχεύει στην ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων με εμπλεκόμενες επιστημονικές ειδικότητες, σχετικές με το λεμφικό σύστημα και το λεμφοίδημα, ενημερώνοντας παράλληλα συλλόγους ογκολογικών ασθενών. Τα Γιάννενα αποτελούν τον δεύτερο σταθμό των ενημερωτικών δράσεων της ΟΕΕ-ΑΠΛΕΣΟ.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back