dodoni back
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ευρωπαϊκή πολιτιστική συνάντηση τον Οκτώβριο του 2025

Εικόνα του άρθρου Μια ευρωπαϊκή πολιτιστική συνάντηση τον Οκτώβριο του 2025
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2024, 19:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα, θα γίνει τον Οκτώβριο του 2025 η επόμενη συνάντηση του δικτύου εμπειρογνωμόνων κρατών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, υπό την αιγίδα της Unesco.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διά του εκπροσώπου του, αντιδημάρχου Πολιτισμού Μηνά Πασχόπουλου, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, συμμετείχε στην 18η ετήσια συνάντηση του Δικτύου, στη Βαρσοβία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τον κ. Πασχόπουλου παρουσίασαν τις δράσεις διαφύλαξης και ανάδειξης της παραδοσιακής αργυροχοΐας και αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων ως ένα καλό παράδειγμα προβολής μιας ζωντανής τοπικής παράδοσης σε αστικό περιβάλλον. Το 2023 η γιαννιώτικη αργυροχοΐα - αργυροτεχνία εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Την πρόταση για τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των χωρών-μελών του Δικτύου στα Γιάννενα, κατέθεσε η ελληνική αντιπροσωπεία. Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3