Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια εκδήλωση στη μνήμη του Γ. Δάλλα στη Φιλιππιάδα

Εικόνα του άρθρου Μια εκδήλωση στη μνήμη του Γ. Δάλλα στη Φιλιππιάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2022, 15:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη ενός από τους πιο σημαντικούς έλληνες ακαδημαϊκούς, ποιητές και συγγραφείς, με μεταφραστικό έργο και έντονη κοινωνική παρουσία, του Γιάννη Δάλλα (1924-2020), ο οποίος καταγόταν από τη Φιλιππιάδα, διοργανώνουν ο Δήμος Ζηρού και ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Φιλιππιάδα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μουσική και συγκεκριμένα με Σοστακόβις με τη Χρυσάνθη Γείτονα και τον Αλέξη Στόγια στο πιάνο και την Χριστίνα Πάνου στο τσέλο.

Ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής θα κάνει τον χαιρετισμό και θα αποδώσει τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Γιάννη Δάλλα, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελή Ντάτση-Δάλλα. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού Νίκου Νικολάου.

Για το έργο του Δάλλα, θα μιλήσουν ο Κώστας Καραβίδας, μέλος Ε.ΔΙ.Π στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων («Ο ελληνιστής Γ. Δάλλας: το δοκιμιακό και κριτικό έργο του»), η Νταϊάνα Δημητρίου, φιλόλογος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων («Ο Μανόλης Αναγνωστάκης και ο Μίλτος Σαχτούρης του Γ. Δάλλα»), ο Στέλιος Μαφρέδας, ποιητής («Ο Ηπειρωτικός Νότος στην ποίηση του Γ. Δάλλα»), και ο Θωμάς Ιωάννου, ποιητής («Ο ποιητής Γ. Δάλλας»).

Θα προβληθεί επίσης απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά «Εποχές και Συγγραφείς», όπου ο Γ. Δάλλας μιλά για τα παιδικά χρόνια και τη γενέτειρά του Φιλιππιάδα, ενώ θα απαγγελθούν ποιήματα του Γ. Δάλλα από τη φοιτήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτα Παπατσίμπα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Καραβίδας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back