ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια εκδήλωση με τη ζωγράφο Τέτα Μακρή στην Παπαζόγλειο

Εικόνα του άρθρου Μια εκδήλωση με τη ζωγράφο Τέτα Μακρή στην Παπαζόγλειο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2023, 20:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια εκδήλωση με την ομότιμη καθηγήτρια Ζωγραφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τέτα Μακρή διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο κτίριο της πρώην Παπαζόγλειου Σχολής.

Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου της «Κλεψύδρα ή η αναμάγευση», ενός πίνακα που επεκτείνεται στη γλωσσική αφήγηση και επιδιώκει τη συναισθηματική «αναμάγευση» των θεατών. Από τις μακρινές «Encantadas» του Ειρηνικού στις «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης, η κα Μακρή ταξιδεύει και επιστρέφει το βλέμμα σε κείμενα και στη ζωγραφική. «Ο πίνακάς της γίνεται το καθρέφτισμα της φαντασίας. Όλα μοιάζουν ίδια και όλα γίνονται διαφορετικά, ανάλογα με τη γωνία παρατήρησης και το συναισθηματικό φορτίο του θεατή» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Τέτα Μακρή σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1965-1969, Εργαστήριο Γιάννη Μόραλη). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου έζησε και εργάστηκε ως το 1982. Το 1985 εξελέγη καθηγήτρια Ζωγραφικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που ανέλαβε Εργαστήριο Ζωγραφικής σε Σχολή Καλών Τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back