ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια βράβευση στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου Μια βράβευση στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2023, 22:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών έτυχε πολλαπλών βραβεύσεων στα OTA Awards, σε μια ακόμα διαδικασία βραβεύσεων από ιδιωτικό φορέα.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης βράβευσης, η ιδιαιτερότητα είναι ότι σε ειδική τελετή στο Ζάππειο, τιμήθηκε η μνήμη και η αυτοδιοικητική πορεία του Μωυσή Ελισάφ.

Πρόεδρος της επιτροπής που αποφάσισε για τις βραβεύσεις, είναι η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Μέλη της, είναι κυρίως κυβερνητικά στελέχη (γραμματείς υπουργείων), διευθυντικά εταιρικά στελέχη και καθηγητές.

Τις προσφωνήσεις έκαναν η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την απόφαση των διοργανωτών να τιμήσουν τη μνήμη και την αυτοδιοικητική πορεία του Μωυσή Ελισάφ», ενώ η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Εύη Φραγκάκη είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Μωυσής Ελισάφ δεν υπήρξε απλά μία κορυφαία φυσιογνωμία της Ιατρικής, του Εβραϊσμού και της Αυτοδιοίκησης. Ήταν ένας σύγχρονος στοχαστής. Με βαθιά παιδεία, μόρφωση και όραμα».

Το βραβείο για τον Μωυσή Ελισάφ παρέλαβαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και η Κλεοπάτρα Χατζηγιάννη- Ελισάφ η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές και αφιέρωσε το βραβείο «στα Γιάννενα και τους Γιαννιώτες που λάτρευε ο Μωυσής».

Ο Δήμος πήρε βραβεία στις κατηγορίες του αστικού σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού και του τουρισμού. Δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, για ποιους ακριβώς λόγους, έργα ή δραστηριότητα δόθηκαν τα βραβεία, τα οποία παρέλαβαν οι αντίστοιχοι αντιδήμαρχοι.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στη διαδικασία της βράβευσης έχει και κόστος, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου τύπου διαγωνιστικούς θεσμούς. Για 1-4 υποψηφιότητες, το κόστος ανέρχεται σε 250 ευρώ ανά υποψηφιότητα και μειώνεται σταδιακά, όσο αυξάνονται οι υποψηφιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back