Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια βραβευμένη εργασία για το Νησί

Εικόνα του άρθρου Μια βραβευμένη εργασία για το Νησί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2016, 15:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πρωτότυπη αρχιτεκτονική πρόταση για το Νησί χάρισε μια διεθνή διάκριση στη γιαννιώτισσα αρχιτέκτονα μηχανικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άννα Βασιλείου.

Η διπλωματική της εργασία με τίτλο «Αμφίπλευρες αφηγήσεις εντός ορίου στο Νησί των Ιωαννίνων» διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό αρχιτεκτονικής Mediterranean Mimar Sinan Prize 2016 της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλών Τεχνών Mimar Sinan Fine Art University στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νησί, ειδική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί η διπλωματική εργασία. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «{Σ}το τέλος της μικρής μας πόλης...».

Όπως αναφέρει το σημείωμα της Άννας Βασιλείου, που αναγράφεται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Βορειοδυτικά ενός διατηρητέου οικισμού, ενός κωνοφόρου δάσους και μιας οικογένειας καλαμιώνων, ένας βράχος, ένας οριακός χώρος ανάμεσα στη λίμνη Παμβώτιδα και την ενδοχώρα του νησιού των Ιωαννίνων, νοηματοδοτείται και νοηματοδοτεί ξανά την ανθρώπινη ύπαρξη μέσω μιας νέας κατανόησης του τόπου με την παρούσα διπλωματική εργασία. Μια χωρική αφήγηση αμφίπλευρη, εντός, εκτός και επί τα αυτά του ορίου, εξυφαίνεται μέσω μιας διαδρομής αρθρωμένης από κτιριακούς τύπους-μη τύπους ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Χρίστου Παπαβρανούση και του καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άγγελου Παπαγεωργίου.

Ομιλίες θα γίνουν από την Αλέκα Αλεξοπούλου («Μικρά σχόλια για την αρχιτεκτονική»), αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και από την Άννα Βασιλείου («Αμφίπλευρες αφηγήσεις εντός ορίου στο νησί των Ιωαννίνων: Η μικρή μας πόλη»).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3