ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «ασυμβατότητα» στη χαρά για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Εικόνα του άρθρου Μια «ασυμβατότητα» στη χαρά για το Γιαννιώτικο Σαλόνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2017, 00:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνεχίζουν να επιχαίρουν για τη σημαντική εξέλιξη της δια νόμου παραχώρησης του πάρκου Πυρσινέλλα στον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά ο Δήμος μάλλον συνεχίζει να δείχνει μια μικρή ενόχληση και να μην παίρνει θέση, μέχρι να επισημοποιηθεί το θέμα.

Οι Γιάννης Καραγιάννης και Μερόπη Τζούφη μίλησαν στη συζήτηση για το νόμο «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», στον οποίο ενυπάρχει και η ρύθμιση που αφορά τα Γιάννενα. Ήδη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει, από τη συζήτηση επί της αρχής ακόμα, με κοινό δελτίο Τύπου, την εξέλιξη, ωστόσο ο Δήμος δεν έχει σχολιάσει επίσημα ακόμα το γεγονός, παρότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο ακόμα και στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Όχι ότι παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη (όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής), αλλά παραμένει μια «ασυμβατότητα στους πανηγυρισμούς».

Η κα Τζούφη τόνισε στη Βουλή μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση σε αντίθεση με την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έσπευσε να λύσει το πρόβλημα, ακούγοντας  τη θέληση των πολιτών και παραχωρώντας στο Δήμο ένα πολύ σημαντικό πνεύμονα δάσους, ένα χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικού κάλλους που θα λειτουργήσει τόσο προς όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής». Ο δε κ. Καραγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «και η παρούσα κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να επιλύσει το ζήτημα και να αποδώσει το Πάρκο Πυρσινέλλα στους νόμιμους δικαιούχους του, τους πολίτες των Ιωαννίνων, οι οποίοι καλούνται τώρα να το αγκαλιάσουν ξανά, να το προστατέψουν και να διασφαλίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του", σημείωσε χαρακτηριστικά». Κατά τα λοιπά, αναφέρθηκαν στις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου, λέγοντας ότι για τα αγροτικά ζητήματα θα ακολουθήσουν και άλλες διευκρινιστικές εγκύκλιο, όπως επίσης και για την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας, για την οποία ο κ. Καραγιάννης τόνισε χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα αποδίδονται αποκλειστικά για γεωργική χρήση εκτάσεις που σύμφωνα με αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 είχαν αγροτική μορφή και καλλιεργούνταν ως αμπελώνες και που σήμερα, λόγω της εγκατάλειψής τους, καλύπτονται με δασική βλάστηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back