ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια αναβολή Περιφερειακού Συμβουλίου και οι μικρές εκρήξεις του κ. Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Μια αναβολή Περιφερειακού Συμβουλίου και οι μικρές εκρήξεις του κ. Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2024, 10:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τα τέλη Οκτωβρίου μεταφέρεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Η αναβολή αυτή, σύμφωνα με την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, γίνεται λόγω «ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος της προέδρου».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε αφότου ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος, εκ μέρους και των άλλων παρατάξεων, ζήτησε να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι «κομμένες» επερωτήσεις όπως και η υπόθεση του Γράμμου. Σημειωτέον ότι ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Στέφος αποφάσισε να καθίσει σήμερα στα έδρανα των περιφερειακών συμβούλων και όχι πλάι πλάι με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε τελικά ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνοδεία της δήλωσης «αν είμαι καλά από υγεία, θα τα φέρω όλα».

Και φυσικά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν έλειψαν οι εκρήξεις του κ. Καχριμάνη. Με ένταση, υπογράμμισε ότι «στον Γράμμο όλα νόμιμα. Και όποιος επιχειρήσει να κάνει οτιδήποτε, θα πάω στον εισαγγελέα», χωρίς να εξηγήσει τι σημαίνει το «οτιδήποτε». Είπε επίσης διάφορα, κατά τις παρεμβάσεις του Στέφανου Ζούμπα (Ήπειρος Όλον) και του Γιώργου Πρέντζα (Λαϊκή Συσπείρωση): «εγώ κάνω κουμάντο εδώ», «δεν θα σας βάλω εγώ μυαλό», «όταν πάει το ΚΚΕ στον Γράμμο και βάζει πινακίδα, είναι θράσος» και «αν είχαμε χάσει τον Γράμμο, θα ήμασταν κι εμείς Αλβανία». Και κάπου μέσα σε όλα αυτά είπε και το εξής: «Έχω ένα παράπονο… Παρουσιάστηκαν άνθρωποι της νύχτας. Ποιοι και γιατί ήρθαν…», χωρίς και πάλι κάποια εξήγηση.

Η σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ήταν από τις πιο σύντομες που έχουν γίνει. Κι αυτό επειδή είχε μόλις 31 θέματα, ενώ συνήθως έχει πάνω από 100 θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3