ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια άλλη ματιά» από τη Σχολή Καλών Τεχνών

Εικόνα του άρθρου «Μια άλλη ματιά» από τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 12:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φοιτητών με τίτλο «Μια άλλη ματιά» του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (ΤΕΤΕΤ) διοργανώνει η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 9 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου, στο Photometria Photography Center (ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184).

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, το θέμα της έκθεσης είναι «οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απεικονίσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που είμαστε. Τα πάντα είναι φωτογραφήσιμα, αρκεί να βρούμε τον τρόπο να τα προσεγγίσουμε: οι ηλεκτρικοί πυλώνες της ΔΕΗ, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, μια οικογενειακή στιγμή, μια γυναίκα που περπατά στον δρόμο, το πορτρέτο του πατέρα, της γιαγιάς, του παππού, των φίλων, μια νεκρή φύση, ο χώρος εργασίας, το πορτρέτο του εαυτού μας, ο ιδιωτικός χώρος, το σώμα μας, κ. ά. Η ‘άλλη ματιά’ είναι η διαφορετική, η προσωπική, η ανατρεπτική ματιά που μας αποκαλύπτει ό,τι δεν είχαμε φανταστεί πως μπορεί να υπάρξει…»

Εποπτεία και συντονισμός: Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Φωτογραφία» σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη, πανεπιστημιακό υπότροφο, και Ευστάθιο Διαμαντόπουλο, μέλος ΕΤΕΠ του εργαστηρίου Φωτογραφίας.

Συμμετέχουν: Ειρήνη Κλεισιάρη-Δέσποινα Μουράτογλου, Ξένια Μουρατίδου, Χάρης Γεωργάς, Κωνσταντίνα Πολίτη, Γεωργία Χριστάνα, Αναστασία Τσίτσου, Θεοδώρα Παρηγορίτσα, Αντιγόνη Μεγαρίτη, Γιώργος Ανανιάδης, Χρυσοβαλάντου Γρηγοριάδου, Μαρία Χατζηαντωνίου, Αννίτα Δημητρίου, Μαρία Αναγνώστου, Ευανθία Παλλικαράκη, Όλγα Κοσμίδου, Βαγγέλης Βούλγαρης, Γιάννης Καραγιαννόπουλος, Βάσω Σφαιροπούλου, Πολυξένη Γιαννουλάτου, Μαρίνα Παππά, Βαγγέλης Κατσάνος, Μιχάλης Κριθάρης, Ελένη Καρακατσάνη, Βασιλική Παπαγιάννη, Μαρίνα-Ελένη Δερβένη, Νένα Κάλπη, Δημήτρης Λαπούσης, Στέλλα Γιαννακούδη, Όλγα Κατσάνου, Ιόλη Χαρτζαβάλου, Ηρώ Ελένη Δέδε, Ευαγγελία Εξηντάρα, Βασιλική Σιαταρά, Σταυρούλα Καραμάνη, Ευτυχία Κιτσανού, Εύη Δάσκα, Σοφία Κοτσώνη.

Η Σχολή Καλών Τεχνών ευχαριστεί θερμά τον Παναγιώτη Παππά, καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Παναγιώτη Παπουτσή και τον Αχιλλέα Τζιάκο, ιδρυτικά μέλη του Photometria International Photography Festival, και τον Κωστή Μουσελίμη, φωτογράφο.

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη έως και Κυριακή 17.00-21.00.


ΣΧΟΛΙΑ
Σάββας Παπάζογλου
Χαίρομε πολύ που η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου για τρίτη συνεχόμενη φορά, το Ακαδημαικό Έτος 2023-2024, κάνει την δέουσα εξωστρεφή παρουσία της στην πόλη, με μια ακόμη ενδιαφέρουσα έκθεση. Ο πολιτισμός του Πανεπιστημίου πρέπει να είναι και πολιτισμός της πόλης. Καιρός να την μιμηθούν και οι άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές με τις δέουσες και σχετικές με το αντικείμενό τους, παρουσία.. Με Τιμή Παπάζογλου Σάββας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back