ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια Θέση Ανάμεσά Τους» του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή

Εικόνα του άρθρου «Μια Θέση Ανάμεσά Τους» του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2023, 12:51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το λεύκωμα με τίτλο: «Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them» θα παρουσιάσει ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής στα Γιάννενα. Η παρουσίαση θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Photometria Photography Center (21ης Φεβρουαρίου 184). Θα προλογίσει ο Πολυδεύκης Ασωνίτης.

Το λεύκωμα είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού project του Ανδρέα Καμουτσή. Διήρκησε οκτώ χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε οκτώ χώρες με οκτώ διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις: Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκαν  αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός της Fujifilm Χ – Series.

Mέσω της φωτογραφικής εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.

Μέρος των εσόδων του εν λόγω λευκώματος θα διατεθούν στον κοινωνικό φορέα «Κλίμακα» (www.klimaka.org.gr), με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

O Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, το 1979. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η τέχνη της φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε μέσω της ομάδας του «Spontaneous Shooters» ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X - Photographer. Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back