ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μηχανικών Η/Υ: «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες»

Εικόνα του άρθρου Μηχανικών Η/Υ: «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2021, 20:10
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο φοιτητικός σύλλογος του Μηχανικών Η/Υ στο Πολυτεχνείο Ιωαννίνων, αποφάσισε τα εξής σε γενική συνέλευση: Κατάληψη του τμήματος στις 6/12, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία και διοργάνωσηεκδήλωσης του στον χώρο της κατάληψης. Συμμετοχή του συλλόγου στην αντικρατική-αντικατασταλτική διαδήλωση στις 6/12μ, κινητοποίηση στο τμήμα καθηγητών, στον πρόεδρο της σχολής και στην πρυτανεία. Επίσης, αποφάσισε συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους την Παρασκευή 3/12 στην Δομπόλη και δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

«Για τις χιλιάδες κόσμου που έζησε τον Δεκέμβρη, όλα ξεκίνησαν σαν πηγαία αντίδραση στην δολοφονία του Αλέξη, όπου ο καθένας από μας έβλεπε στο πρόσωπό του τον εαυτό του. Όμως η αντίδραση αυτή δεν έμεινε εκεί. Για όλους αυτούς τους νέους και τις νέες οι μέρες που ακολούθησαν την 6η του Δεκέμβρη ήταν η πρώτη πολιτικοποίηση, η πρώτη εξέγερση που έζησαν και έδρασαν εντός της. Ήταν η πρώτη εξέγερση της σύγχρονης κρίσης του καπιταλισμού, που υποσχόταν πως η νεολαία θα αποτελέσει πειραματόζωο και θα είναι η πρώτη ύστερα από πολλές γενιές που θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες» τονίζει μεταξύ άλλων ο σύλλογος στην απόφασή του και συμπληρώνει:

«Η φετινή χρονιά βρίσκει τον χώρο της εκπαίδευσης σε μία ασφυκτική κατάσταση! Παρά την τρομερή αύξηση κρουσμάτων και την τρομερή πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση ΝΔ απέδειξε περίτρανα με την εγκληματική της διαχείριση στην περίοδο της πανδημίας την παντελή αδιαφορία της για την υγεία του λαού, καθώς μοναδική της μέριμνα ήταν να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα υγείας», καθώς και ότι στη σχολή υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες χωρίς μέτρα προστασίας, έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αιθουσών για εργαστήρια και μαθήματα, όριο δήλωσης 9 υποχρεωτικών μαθημάτων κατά προτεραιότητα εξαμήνων, καμία μέριμνα αναπλήρωσης μαθημάτων και εργαστηρίων για τους φοιτητές που νοσούν ή θεωρούνται επαφή κρούσματος, πλήρως εντατικοποιημένο πρόγραμμα σπουδών με αλληλοκαλυπτόμενες εξετάσεις και deadlines σε project/εργαστήρια που αποκλείουν μεγάλη μερίδα των φοιτητών από το δικαίωμα της τελικής εξέτασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back