Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Μέτσοβο, τα κρούσματα και τα «πανηγύρια του καλοκαιριού»

Εικόνα του άρθρου Το Μέτσοβο, τα κρούσματα και τα «πανηγύρια του καλοκαιριού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2021, 01:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για άλλη μια φορά, το Μέτσοβο βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία. Αρκετά από τα κρούσματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, αφορούν την εν λόγω περιοχή, με τον δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα να ζητάει με ανάρτησή του στο facebook να τηρούν όλοι τα στοιχειώδη μέτρα (εμβόλια, μάσκες, αποστάσεις, αποφυγή συνωστισμού κ.λπ.). «Πριν είναι πολύ αργά, κάνω έκκληση να τηρηθούν, έστω και τώρα, τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα» αναφέρει ο δήμαρχος.

Για τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Μετσόβου, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapid tests από την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΚΟμΥ Ιωαννίνων. Rapid tests θα γίνουν στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ώρες, και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.

Η όλη στάση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης της αντιπολίτευσης «Δύναμις Δημοτών» με επικεφαλής τον Σπύρο Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου επιρρίπτει τις ευθύνες πάνω απ’ όλα στη δημοτική αρχή, την οποία κατηγορεί για «επικίνδυνους χειρισμούς» γύρω από το θέμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Όταν η ίδια η δημοτική αρχή οργανώνει εκδηλώσεις με χορούς σε συγκεκριμένα χωριά του Δήμου, όταν η ίδια η δημοτική αρχή προκαλεί με την στάση της τον κόσμο (έναν κόσμο που είναι πολύ πιεσμένος...), όταν στελέχη του δημάρχου με θέσεις ευθύνης όπως ο πρόεδρος της Κοινωφελούς χορεύουν αγκαλιά με τον κόσμο ρισκάροντας τα πάντα για ‘πέντε λεπτά δημοσιότητας’, δεν μπορεί σήμερα ο ίδιος δήμαρχος να ζητά από τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. Δυστυχώς ο δήμαρχος Μετσόβου είναι ο πλέον ακατάλληλος για να διαχειριστεί το εν λόγω θέμα..!» τονίζει η παράταξη.

Μάλιστα, η παράταξη καλεί τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για έναν δήμαρχο που λίγες μέρες πριν έλεγε δημόσια (στο Δημοτικό Συμβούλιο), ‘… ας μη φωνάζει η αντιπολίτευση, μέχρι τώρα όλα πάνε καλά... δεν έχουμε κρούσματα, άρα τα πανηγύρια δεν ήταν πρόβλημα’» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back