ΒΟΥΛΗ

Μερόπη Τζούφη: ΑμεΑ αποκλείονται από ιδιωτικά σχολεία

Εικόνα του άρθρου Μερόπη Τζούφη: ΑμεΑ αποκλείονται από ιδιωτικά σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2023, 14:24
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητάει με κοινοβουλευτική της παρέμβαση, να ασχοληθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για τις καταγγελίες γονέων παιδιών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που είτε δεν έγιναν δεκτά για εγγραφή σε ιδιωτικά σχολεία, είτε δεν έγινε δεκτή η επανεγγραφή τους, είτε αποπέμφθηκαν κατά την αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Η κα Τζούφη κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά τη σχετική επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η Αρχή γνωστοποιεί πως έχει λάβει πολλαπλές αναφορές για συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ιδιωτικών σχολείων.

Παράλληλα σημειώνει πως κατά τη διερεύνηση των καταγγελιών, διαπιστώθηκε πως «ιδιωτικά σχολεία δεν αποδέχονται ή αποπέμπουν παιδιά με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παρά την αντίθετη ρητή πρόβλεψη στη νομοθεσία».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητά «την ουσιαστική βελτίωση της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων, την εφαρμογή της νομοθεσίας και των προβλεπόμενων κυρώσεων, όπως και την άμεση ευθυγράμμιση των εσωτερικών κανονισμών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back