Την ταινία του Μελ Μπρουκς «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλλες» (1974) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΙ την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, με ελεύθερη είσοδο.
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Γουάιλντερ, Κλίβον Λιτλ, Μαντλέν Καν, Μελ Μπρουκς, Άλεξ Καράς.
Η ταινία είναι μια παρωδία των ταινιών γουέστερν με ήρωα ένα μαύρο σερίφη που σώζει μια μικρή πόλη της Δύσης από τους «κακούς» της Εταιρείας Σιδηροδρόμων, οι οποίοι θέλουν να εκδιώξουν τους κατοίκους μιας πόλης του Φαρ Ουέστ από τη γη τους. Αυτή η τρελή κωμωδία, που αντέχει στο χρόνο, έκανε ευρύτερα γνωστό τον Μελ Μπρουκς και από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερή του.
- ΗΠΑ: Νέος θάνατος Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών, νέες διαδηλώσειςΔιαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στην Ατλάντα χθες Σάββατο το βράδυ
- Στο «Softie» ο Χρυσός ΑλέξανδροςΤα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
- Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (22-29 Αυγούστου)Πολύ θέατρο, μουσική και σινεμά