Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Το μεγάλο βραβείο γραμμάτων στον Δ. Τζιόβα

Εικόνα του άρθρου Το μεγάλο βραβείο γραμμάτων στον Δ. Τζιόβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 14:36
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Τζιόβας, ο Νίκος Δαββέτας, η Λουίζα Παπαλοΐζου, ο Θανάσης Χατζόπουλος, ο Νίκος Χρηστίδης, ο Διονύσης Καψάλης, η Χριστίνα Κουλούρη, ο Στράτος Δορδανάς, ο Βάιος Καλογρηάς, ο Σπύρος Γούλας, ο Φοίβος Οικονομίδης, ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης και ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι οι συγγραφείς που απέσπασαν φέτος τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας.

Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το έτος 2021 απονέμεται στον Δημήτρη Τζιόβα για τη συνολική του προσφορά στα γράμματα.

Ο Τζιόβας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1957 και είναι καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Την περίοδο 2000-2003 διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστήμιου του.
Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και διευθύνει τη μεταφραστική σειρά νεοελληνικής λογοτεχνίας που εκδίδεται από το Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Ως Γιαννιωτισσα χαίρομαι ιδιαίτερα με τη βράβευση με το μεγάλο βραβείο γραμμάτων του Δημήτρη Τζιόβα, κορυφαίου φιλολόγου, μελετητή , συγγραφέα και εύχομαι να συνεχίσει το συγγραφικό έργο του χάριν της επιστήμης και των νεότερων φιλολόγων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back