ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα. Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο

Εικόνα του άρθρου Μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα. Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2023, 15:53
ΕΛΛΑΔΑ

Η φωτιά μαίνεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Κέρκυρας και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει περάσει, μέχρι στιγμής, σε κάποιο οικισμό. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα. Συνολικά στην Κέρκυρα εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με 2.466 πολίτες.


Η εικόνα, ελήφθη από έναν από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 στις 23 Ιουλίου στις 12:00 ώρα Ελλάδος, δείχνει την καμένο έκταση και τις ενεργές πυρκαγιές στη Ρόδο.


Μάχη για να μη μπει η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, στη νότια Ρόδο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγο με εντολή από το 112 αποφασίστηκε η εκκένωση και των δύο χωριών.

Μάχη συνεχίζει να δίνεται και στο Ασκληπειό όπου έχουν καεί σπίτια.


Στα Δερβενάκια

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή, Δερβενάκια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι καιρικές συνθήκες, από πλευράς ανέμων, έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που αποτελούνται από τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.


Στην Εύβοια

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην Εύβοια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Καπνός υψώνεται από πυρκαγιά στο νησί της Κέρκυρας σε αυτή την εικόνα που προέρχεται από βίντεο κοινωνικής δικτύωσης/Julia Dzhyzhevska/via REUTERS

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back