ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με στόχο να γίνουν brand name τα Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Με στόχο να γίνουν brand name τα Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2024, 09:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προσπαθεί να τονώσει τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πέραν του ειδικού συμβούλου που διαθέτει, προχώρησε και στη δημιουργία ενός Γραφείου Τουρισμού στο Καλέντζι.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Παππάς και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Γιώργος Παππάς είχαν μια συνάντηση με επαγγελματίες της εστίασης και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων προκειμένου να γίνει από κοινού ένας «οδικός χάρτης».

Για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερη σημασία έχει η βελτίωση της εμπειρίας και της φιλοξενίας των επισκεπτών ώστε και οι ίδιοι να επιστρέψουν μελλοντικά στην περιοχή, αλλά και να αποτελέσουν διαφημιστές της.

Από την πλευρά του λοιπόν, σε προτεραιότητα τίθενται η καλύτερη αξιοποίηση του τουριστικού ιστότοπου και των ψηφιακών εφαρμογών My tzoumerka, η εκπροσώπηση του Δήμου σε παγκόσμιες εκθέσεις από εταιρία του εξωτερικού με στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές και την καθιέρωση του brand name Tzoumerka στην παγκόσμια αγορά, η προσέγγιση μεγάλων γραφείων με σκοπό να εντάξουν τον προορισμό στα πλάνα τους για επόμενες εκδρομές και μεγαλύτερη διαφήμιση, και η ανάδειξη της περιοχής μέσα από ταξιδιωτικά portal και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στα σχέδια είναι, ακόμη, η οργάνωση διήμερων εξορμήσεων εντός του Δήμου (εσωτερικά fam trips), με σκοπό να γνωρίσουν όλοι οι επαγγελματίες τον Δήμο και τις ομορφιές του, καθώς και η οργάνωση θεματικών ημερίδων τουρισμού με πανελλήνια εμβέλεια, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

Προς διερεύνηση είναι επίσης η διοργάνωση αγώνα ορεινού τρεξίματος, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε «νεκρές» περιόδους, και η λειτουργία χριστουγεννιάτικων αγορών σε επιλεγμένα χωριά του δήμου, όπου θα διατίθενται προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης, από επιχειρήσεις και ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σε επίπεδο υποδομών, προτεραιότητες αποτελούν ο έλεγχος των μονοπατιών από συνοδούς βουνού πριν την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση προβλημάτων, και η ανάδειξη και ο ευπρεπισμός κάθε σημείου ενδιαφέροντος του Δήμου (φυσικές ομορφιές, μνημεία, κτίρια κ.λπ.).

Τέλος, προσπάθεια θα υπάρξει για την παροχή κινήτρων και δημιουργία υποδομών διαμονής για εργαζόμενους, που θέλουν να δουλέψουν σε επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ θα οργανωθούν και δράσεις ενημέρωσης για τον εναλλακτικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό, με στόχο την παρακίνηση νέων να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back