Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ολίγη… προεκλογική αντιπαράθεση

Εικόνα του άρθρου Με ολίγη… προεκλογική αντιπαράθεση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2018, 23:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν ήταν μόνο ενημερωτική η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με προσκεκλημένο τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά, στην αίθουσα της οδού Αραβαντινού.

Είχε και μια έντονη… προεκλογική εσάνς, την οποία πρόσδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, που ήταν οικοδεσπότης μεν, αλλά έκανε και μια σχετική αντιπολίτευση στον υφυπουργό. Αυτός με τη σειρά του «σήκωσε το γάντι», απάντησε, ευχαριστώντας τον κ. Μήτση για «τα φιλικά του αισθήματα» και στο τέλος τον ανάγκασε να ανασκευάσει εν μέρει…

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μήτσης, καλωσορίζοντας τον κ. Πετρόπουλο, είπε πρακτικά ότι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είπε βέβαια ότι το ισοζύγιο ενάρξεων-κλεισιμάτων επιχειρήσεων είναι θετικό. Ζήτησε επίσης μείωση μισθολογικού κόστους, κάτι που παραμένει αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ ζήτησε και να μην τιμωρούνται οι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου «βρίσκεται ο πατέρας ή η μάνα» με το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία, σημειώνοντας ότι γενικά, «οι επιχειρήσεις συμφωνούν με το πρόστιμο».

Ο κ. Πετρόπουλος παίρνοντας το λόγο, επικαλέστηκε τις συμφωνίες του με εκπροσώπους των επιχειρηματιών, κατά σειρά τους κ.κ. Μίχαλο, Κορκίδη και Καββαθά, λέγοντας ότι «μου ζήτησαν να συνδεθούν οι εισφορές με τα έσοδα. Τώρα όμως, ακούω κάτι άλλο εδώ». Λίγο πριν, ο κ. Μήτσης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μείωση των κερδών των επιχειρήσεων. Στο μικρό διάλογο που εκτυλίχθηκε από μικροφώνων, ο κ. Μήτσης ανακάλεσε εν μέρει τα περί απόστασης «πραγματικότητας-εντύπωσης υφυπουργού».

Στη συνέχεια, ο κ. Πετρόπουλος βρήκε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, επικαλούμενος περσινές του δηλώσεις σχετικά με τις συντάξεις και βάζοντας το δίλημμα «μείωση ή όχι μείωση», επιμένοντας ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις και συζήτηση για συγκεκριμένα ζητήματα, με κάποια παραδείγματα κ.λπ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back