Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με επίκεντρο το ποδήλατο

Εικόνα του άρθρου Με επίκεντρο το ποδήλατο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2021, 00:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ποδηλατοδρομία είναι η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το σύνθημα της φετινής Εβδομάδας είναι: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, οι δράσεις που θα γίνουν, στοχεύουν στο «να ενθαρρύνουν την επιλογή τρόπων μετακίνησης φιλικών στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και της νέας γενιάς». Και ένας φιλικός στο περιβάλλον τρόπος μετακίνησης είναι το ποδήλατο (το οποίο απαιτεί όμως και υποδομές…).

Σε εορταστικό επίπεδο, λοιπόν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το οποίο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Κατερίνα Βίνη, είναι:

-Από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

Εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοτικών σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. Οι μαθητές θα οδηγήσουν και ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια τηρώντας τον ΚΟΚ, ενώ θα ενημερωθούν και για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

-22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Μαβίλη

17:30-18:30 Ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του ΟΚΠΑΠΑ και περιβαλλοντικές δράσεις των ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου.

Ποδηλατικές διαδρομές με τη συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών όλων των ηλικιών. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα στο γύρω του κάστρου (διαδρομή που προτείνεται κυρίως για παιδιά) και σε μεγαλύτερη ποδηλατική διαδρομή που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μαβίλη και θα διέρχεται από τις οδούς Καραμανλή- Διονυσίου Φιλοσόφου- Γαριβάλδη- Κάρολου Παπούλια- Στρατηγού Βουγιάνου- Κενάν Μεσαρέ- Νικοπόλεως- Ιωαννίνων- Σολωμού- Σαμουήλ- Βελισσαρίου- Δωδώνης- Αβέρωφ- Καραμανλή και θα καταλήγει πάλι στην Πλατεία Μαβίλη.

Στην ποδηλατική διαδρομή θα συμμετέχουν και τα παιδιά του ΚΔΑΠ με ανπηρία του ΟΚΠΑΠΑ.

18:30-18:45 Ακροβατική επίδειξη BMX

18:45-19:00 Ενημέρωση για τεχνικά θέματα ασφαλούς χρήσης ποδηλάτων

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ενημερωτικό stand, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, σχετικά με την ασφαλή χρήση και τα σημεία τεχνικού ελέγχου του ποδηλάτου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τον εξοπλισμό ασφαλείας που πρέπει να διαθέτει ένα ποδήλατο κ.λπ.

19:00-19:30 Ενημέρωση από τον καθηγητή (και δημοτικό σύμβουλο) Άρη Μπαρτζώκα για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας της πόλης των Ιωαννίνων από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

19:30-20:00 Συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Γεωργάνου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα επιβράβευσης της συμμετοχής στην εκδήλωση με εκπτώσεις σε καταστήματα εστίασης της πόλης, που αποτελεί προσφορά του σωματείου καφέ- μπαρ, εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων «Παμβώτις».

Επίσης το Αστικό ΚΤΕΛ θα διαθέσει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, μη ρυπογόνα λεωφορεία για τη μετακίνηση από την Περιφέρεια στον χώρο των εκδηλώσεων. Η εκκίνηση θα γίνει στις 17:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back