ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ματίας ο Πρώτος» από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Ματίας ο Πρώτος» από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2024, 10:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Ματίας ο Πρώτος» σε σκηνοθεσία Νικόλαου Τζοβάρα ανεβάζει το 18ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 20:00, στο Καμπέρειο Θέατρο, στο πλαίσιο της δράσης «Ερασιτεχνικός Μάιος» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 

Την ίδια μέρα στις 09:00, θα προηγηθεί, στο Καμπέρειο Θέατρο, παράσταση αποκλειστικά για τους μαθητές και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όταν χάνει και τους δύο γονείς του, ο μικρός Ματίας γίνεται ο νεότερος βασιλιάς της ιστορίας. Αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα του πολέμου και τη βαθιά προβληματική κοινωνία που του παρέδωσε η διοίκηση των μεγάλων, θα αποφασίσει να δώσει την εξουσία στα παιδιά. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο ευτράπελα και προβληματισμούς, με οδηγό τον Ματίας και την παρέα του. Ένας ύμνος στην ειρήνη, τη φιλία και τη συλλογικότητα.

Ο «Ματίας» γράφτηκε από τον πολωνό παιδαγωγό, συγγραφέα, δημοσιογράφο και αξιωματικό του πολωνικού στρατού, Janusz Korczak που θανατώθηκε μαζί με τους μαθητές του στα κρεματόρια του ναζιστικού στρατοπέδου Τρεμπλίνκα. Μεταφράστηκε σε πάνω από 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα ελληνικά, όπου αποδόθηκε και διασκευάστηκε από την Άλκη Ζέη.

Παίζουν (αλφαβητικά): Στέλλα Δούμα, Ελένη Δρούγκα, Εύα Καζούκα, Ραφαηλία Κεκάκη, Κωνσταντίνος Κίτσιος, Λουκία Κλούμπα, Ζέτα Κολιγιώτη, Αγγελική Κουρμαντζή, Μαρία Μαργαριτοπούλου, Ειρηλίνα Μητσάκη, Υακίνθη Μπάζα, Ζέτα Νικολάου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ρουμελιώτη, Βασιλική Τσαραώση, Μυρτώ Χρήστου, Σεβαστή Χρήστου.

Η παράσταση, η οποία γίνεται με την υποστήριξη της Ομάδας Τέχνης «Υφάδι», έχει ελεύθερη είσοδο. Κρατήσεις θέσεων: 6944414541.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3