ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Εικόνα του άρθρου Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2019, 18:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θερινό σχολείο εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Γιάννενα θα πραγματοποιήσει ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών). Τα προγράμματα του θερινού σχολείου θα γίνουν σε τρεις χρονικές περιόδους: 18 έως 22 Ιουνίου για μαθητές Δημοτικού, 24 έως 28 Ιουνίου για μαθητές Δημοτικού και 1 με 5 Ιουλίου για μαθητές Γυμνασίου.

Τα προγράμματα που θα γίνουν, είναι:

-Νέοι Μηχανικοί (Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού)

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

-Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

-Εκπαιδευτική Ρομποτική με χρήση EV3 (γυμνάσιο)

Στη διάρκεια των μαθημάτων του προγράμματος οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μηχανές χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις  προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651030884, Μαρίκας Κοτοπούλη 62 (1ος όροφος). Ο επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Κράββαρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back