Μ. Τζούφη: «Πότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών;»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Πότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2021, 20:31

Την αναφορά του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κατέθεσε στην κοινοβουλευτική διαδικασία η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το ερώτημα, πότε θα λειτουργήσουν ξανά κανονικά τα κέντρα, από τη στιγμή που μαθητές-τριες έχουν επιστρέψει κανονικά στο σχολείο τους.

Οι ιδιοκτήτες στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «προβάλλεται η δικαιολογία ότι στο Σχολείο οι μαθητές προέρχονται από μια περιοχή μόνο ενώ στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήριο από πολλές διαφορετικές περιοχές με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Να θυμίσουμε, όμως, τα πειραματικά σχολεία και το μουσικό γυμνάσιο με μαθητές από όλη την πόλη & τα περίχωρα, σχολεία με μαθητές προερχόμενους από πολλά διαφορετικά χωριά, τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, καθώς και περιπτώσεις παιδιών που για διάφορους λόγους φοιτούν σε σχολεία μακριά από την οικία τους».

Επίσης αναφέρουν ότι τα κέντρα τηρούν όλες τις προδιαγραφές και τα μέτρα προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και πως «επί 6 μήνες με τους χώρους μας κλειστούς και διαδικτυακή διδασκαλία παρατηρούμε τους ‘συναδέλφους’ των ιδιαίτερων να μπαίνουν ανενόχλητοι από σπίτι σε σπίτι με κίνδυνο διάδοσης του ιού. Η δε απάντηση της πολιτείας: ‘Αδυνατούμε να τους πιάσουμε’!!! Ωστόσο, δεν αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back