Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λίγη δόση από UrBAN-Waste

Εικόνα του άρθρου Λίγη δόση από UrBAN-Waste
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2016, 23:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λίγη δόση από UrBAN-WastΚανείς δεν θέλει να πάει διακοπές κάπου όπου υπάρχουν απόβλητα. Ο τρόπος διαχείρισης των αποβλήτων αποτελεί εκ των πραγμάτων το «κλειδί» για τη βιωσιμότητα μιας τουριστικής πόλης. Με τα δεδομένα αυτά, δεν είναι λοιπόν παράδοξο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα σχετικό πρότζεκτ με τον τίτλο UrBAN-Waste μέσω του προγράμματος Horizon 2020 (Ορίζοντας 2020).

Σε αυτό το πρότζεκτ, με προϋπολογισμό 4,24 εκατ. ευρώ, συμμετέχουν 27 εταίροι από διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δέκα πόλεις-πιλότοι που δέχονται αυξημένο πληθυσμό τουριστών ανά έτος, μεταξύ των οποίων η Λισαβόνα, το Ντουμπρόβνικ, η Λευκωσία, η Τενερίφη. Ένας από τους εταίρους θα είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου. Το περιφερειακό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποδέχτηκε σήμερα την έγκριση ένταξης στο έργο. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, από τα 4,24 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν μόλις 23.000 ευρώ. Η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η τεχνογνωσία που θα δοθεί μέσω του έργου».

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων με προοπτική τη μείωση των παραγόμενων αστικών αποβλήτων και τη βελτίωση της διαχείρισής τους σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, στοχεύει στην ενίσχυση των  στρατηγικών αντιμετώπισης των παραγόμενων αστικών αποβλήτων ως πρώτη ύλη για  την παραγωγή δευτερογενών προϊόντων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3