Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Λατρεμένη μου Οικογένεια», μια καλή παράσταση

Εικόνα του άρθρου «Λατρεμένη μου Οικογένεια», μια καλή παράσταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2019, 19:45
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία από τις παγίδες που ενδέχεται να υπάρξουν σε μια παράσταση ερασιτεχνικού θεάτρου, είναι αυτή να ανεβαίνει τελικά μόνο για τους φίλους και τους συγγενείς. Για αυτούς τους ανθρώπους που θα δείξουν μια κατανόηση και που δεν θα κρίνουν αυστηρά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η «Λατρεμένη μου Οικογένεια» δεν είναι μια τέτοια  περίπτωση. Η μόλις ενός χρονών θεατρική ομάδα «Σύνθεση» καταφέρνει να θυμίσει ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν στερούνται ταλέντου και «επαγγελματισμού» και ότι σέβονται τον θεατή.

Μετά από πέντε μήνες και το θεατρικό πείραμα «Ο Στανισλάβσκι συναντά τον Μπρεχτ», η «Σύνθεση» ανεβαίνει στη σκηνή με ένα τελείως διαφορετικό θεατρικό είδος: μια μουσική κωμωδία. Η «Λατρεμένη Οικογένεια» της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέα Πένυς Φυλακτάκη περιλαμβάνει τα πάντα: πρόζα, τραγούδι, χορό. Και οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου, είναι δεμένη και έχει ρυθμό. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι δούλεψαν πάρα πολύ για να παρουσιάσουν αυτές τις δύο παραστάσεις –σήμερα Σάββατο, στις 21:00, παίζεται η δεύτερη παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων. Η ομάδα επί σκηνής δένει πολύ και το γέλιο βγαίνει αβίαστα –είναι και καλό το κείμενο της Φυλακτάκη.

Τόσο τα σκηνικά όσο και τα κοστούμια είναι επίσης πολύ προσεγμένα.

Στην παράσταση συμμετέχουν Ειρήνη Κόρβινγκτον (Βιβή), Φωτεινή Κούτση (Ευανθούλα), Θάλεια Οικονόμου (Αντριάννα), Άρης Τσούκης (Βλαδίμηρος), Δημήτρης Κατσάνος (Ζαν), Θεοχάρης Μπερρής (Vito), Αιμιλία Παγώνα (Ευσταθία) και Νίκος Παπανικολάου (υπάλληλος). Τις χορογραφίες έγφκανε η Ανθή Βικελή.

Η παράσταση διαρκεί 1:40’, και σίγουρα αποτελεί μια καλή αφορμή για έξοδο για όλη την οικογένεια.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 το κανονικό, μειωμένο 5 ευρώ, παιδικό 3 ευρώ (για παιδιά έως 12 ετών).


Οι φωτογραφίες (από τη χτεσινή παράσταση) είναι του Θύμιου Μάντζιου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back