tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λακκώματα-Κουραμπάς και ένα ενιαίο πάρκο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο της ανάπλασης του πάρκου Λακκωμάτων-Κουραμπά δημοπρατείται, με τον Δήμο Ιωαννιτών να ανακοινώνει τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2020 ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2020. Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» και έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.  

Βασική φιλοσοφία της ανάπλασης αυτής είναι ότι έρχεται να ενοποιήσει δύο ξεχωριστά σήμερα πάρκα: των Λακκωμάτων και του Κουραμπά. Στο νέο πάρκο, ο σχεδιασμός του οποίου είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προβλέπεται ηδημιουργία ενός ανοιχτού, ενοποιημένου και λειτουργικού δημόσιου χώρου. Μία από τις «καινοτομίες» του είναι η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη. Προβλέπονται επίσης υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Το σημείο σύνδεσης των δύο πάρκων θα είναι ο χώρος μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, είναι η διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, η συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3