ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση»: «Να ενημερώσει η δημοτική αρχή»

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Να ενημερώσει η δημοτική αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2021, 22:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που επικρατεί στην επικαιρότητα, ζητά να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, αλλά με τηλεδιάσκεψη. Το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αφορά διά ζώσης συνεδρίαση.

Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ έχει εκφράσει αρκετές φορές την προθυμία της να συζητηθεί γενικότερα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι είναι στοιχισμένη «πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα» και ότι «συμμετέχει ενεργά στα παζάρια και τους εκβιασμούς Περιφέρειας-ΦοΔΣΑ για τη διαχείριση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)». Μάλιστα σε αυτό το σημείο επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Ιωαννιτών αποδέχτηκε να αναλάβει τη δοκιμαστική λειτουργία του ΣΜΑ Ιωαννίνων.

«Βεβαίως ο ΣΜΑ Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρο το δίκτυο ΣΜΑ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων όμως οφείλει να ενημερώσει -καταρχήν και εφόσον επαληθεύονται τα δημοσιεύματα-  πώς γίνεται να βεβαιώνει από τη μία πλευρά ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την αποκομιδή των απορριμμάτων και γι αυτό έχει αναθέσει την υπηρεσία για τις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες σε εργολάβο, και πώς την ίδια στιγμή είναι σε θέση -με ποιο προσωπικό- να λειτουργήσει τον ΣΜΑ Ιωαννίνων» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back