Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κυριακή στο Μουσείο» με διαλέξεις

Εικόνα του άρθρου «Κυριακή στο Μουσείο» με διαλέξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2023, 10:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την επανέναρξη του κύκλου διαλέξεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο» ανακοινώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Μετά από μια μικρή αναβολή λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, οι διαλέξεις ξεκινούν την Κυριακή 12 Μαρτίου. 

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες:

-Ο δρ. Γεώργιος Κακαβάς, διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, θα κάνει ομιλία με τίτλο: «Ευεργέτες, δωρητές και χορηγοί. Η περίπτωση του Εθνικού Νομισματικού Μουσείου»

-Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Ξενοφών Μπήτσικας, θα παρουσιάσει τον κατάλογο της έκθεσης «Testimonia et Memorabilia. Η δωρεά του Ανδρέα Μπούζα στα Ιωάννινα». Πρόκειται για την έκθεση η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα πιο αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της Δωρεάς του ηπειρώτη ιατρού Ανδρέα Μπούζα, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Στον κατάλογο παρουσιάζονται εξακόσια σαράντα επτά (647) αντικείμενα, αρχαία και βυζαντινά, από τα δύο χιλιάδες τετρακόσια δέκα (2410) αντικείμενα που δωρήθηκαν στην Εφορεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back