Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κυριακές στο πανί»: Αφιέρωμα στην τεχνητή νοημοσύνη

Εικόνα του άρθρου «Κυριακές στο πανί»: Αφιέρωμα στην τεχνητή νοημοσύνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 01:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών ξεκινούν με ένα αφιέρωμα στην τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του κύκλου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος», σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, μουσική και προβολή ταινίας.

Ομιλητές θα είναι η Γκόλφω Μαγγίνη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Θανάσης Βασιλείου, συγγραφέας. Μουσική από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσουν: Γεράσιμος Λώλης, βιολί, Αλέξανδρος Λώλης, βιολί, Γιώργος Χλίτσιος, βιόλα, και Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο.

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Μετρόπολις» (1927) σε σκηνοθεσία του Φριτζ Λανγκ.

Η υπόθεση: Στο μέλλον, η Μητρόπολη είναι το καμάρι του σύγχρονου κόσμου: παράδειγμα υψηλής τεχνολογίας, στολίδι της πιο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά πανύψηλα κτήρια, εναέρια κυκλοφορία, πλούτο, διασκέδαση - ένας εξελιγμένος παράδεισος που απολαμβάνουν οι λίγοι, οι αστοί. Κυβερνήτης όλου αυτού είναι ο Τζο Φρέντερσεν, που διοικεί την πόλη από το τεράστιο γραφείο του στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Αυτή η πανέμορφη ουτοπία όμως δεν κινείται μόνη της. Είναι ένας καλολαδωμένος μηχανισμός που λειτουργεί νύχτα-μέρα από τον εξαντλητικό κόπο και μόχθο των εργατών. Κάθε μέρα, οι εργάτες, εξουθενωμένοι από τη σκληρή δουλειά, επιστρέφουν στα ταπεινά σπίτια τους και στις οικογένειές τους μόνο και μόνο για να ξεκινήσει η επόμενη βάρδια με άλλους εργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back