ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κρούσματα SOS» στα σχολεία

Εικόνα του άρθρου «Κρούσματα SOS» στα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2021, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα σχολεία της Ηπείρου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%) μόλις σε τέσσερις ημέρες, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η κα Τζούφη τόνισε ότι «κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλούν, δεν αναθεωρούν τα πρωτόκολλα, αρνούνται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα και προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για αραίωση των μαθητών στις τάξεις».

Σχολίασε την τελευταία διαβεβαίωση της κας Κεραμέως ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, λέγοντας τα εξής: «Η υπουργός Παιδείας συστηματικά παραπληροφορεί και καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας ώστε να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες της».

Έκανε έκκληση για εμβολιασμό των παιδιών 12+ ετών και είπε ακόμα ότι «η δυναμική της πανδημίας και η απουσία κατάλληλων μέτρων απειλούν και πάλι τη λειτουργία των σχολείων».

Ακόμα συζήτησε με τον κ. Καμπουράκη τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των ευάλωτων μαθητών, όπως και τα ζητήματα που ταλαιπωρούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων της περιοχής (μετακινήσεις από και προς το σχολείο, ελλείψεις εκπαιδευτικών).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back