ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα σε κατασκήνωση

Εικόνα του άρθρου Κρούσμα σε κατασκήνωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2020, 21:55
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε 15χρονο κορίτσι  από τη Βέροια, το οποίο φιλοξενήθηκε σε κατασκήνωση στις Νέα Φώκαια  Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αργά χθες το βράδυ  τούς γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό  κρούσμα Covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από  τις 5 έως τις 10 Ιουλίου. Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και  μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου  την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της και στις  10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις  απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Όπως ανέφερε στο  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της  Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, η 15χρονη υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε  ότι είναι θετική σε Covid-19, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε  νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Οι υπεύθυνοι της  κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και -σύμφωνα με τις  συστάσεις του- απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι με  τη 15χρονη, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν  προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Στην ανακοίνωση της  κατασκήνωσης αναφέρεται ότι εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα μέτρα για την  ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ/Α.Φ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3