ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και διαγραφή προστίμων

Εικόνα του άρθρου Κορονοϊός: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και διαγραφή προστίμων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2024, 13:27
ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για εμβολιασμό έναντι της Covid-19 και της γρίπης απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ενώ για την ενίσχυσή τους ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης.

Όπως τονίστηκε το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση του υπουργείου, είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, είπε ότι λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου κ. Κοτανίδου έκανε λόγο για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Στην φωτογραφία από αριστερά: Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Αναστασία Κοτανίδου, Άδωνις Γεωργιάδης και Ειρήνη Αγαπηδάκη


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back