Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη», ένας φιλόδοξος στόχος

Εικόνα του άρθρου «Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη», ένας φιλόδοξος στόχος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2021, 00:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν πολύ φιλόδοξο στόχο έχει θέσει ο Δήμος Ιωαννιτών: Να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα «100 Ενεργειακά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις». Την επιθυμία του αυτή την έκανε σαφή στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ιωάννινα-Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη ως το 2030» που πραγματοποιήθηκε χτες.

«Το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών των Ιωαννίνων να απολαύσουν μια βιώσιμη πόλη αποτέλεσε τη βάση της συζήτησης της χθεσινής εκδήλωσης. Μέσω της προσπάθειας αυτής και της συμμετοχής στο πρόγραμμα η πόλη των Ιωαννίνων θα ενσωματώσει εμπειρίες,  ευκαιρίες χρηματοδότησης και πρακτικές για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που «δεσμεύτηκαν να σταθούν αρωγοί και συμμέτοχοι στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της πόλης, την αποφυγή της ενεργειακής ανισότητας, αλλά και τη φιλοδοξία να καταστούν τα Ιωάννινα σε πιλοτικό επίπεδο ενεργειακά ουδέτερη και έξυπνη πόλη».

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος, η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο Ιωάννης Ξιφαράς, γενικός γραμματέας Μεταφορών, και ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από την Κωνσταντίνα Σιούντρη, συνεργάτη του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Γιάννη Αίσωπο, τον Γιώργο Πανέτσο, καθηγητή Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Μαρία Βασιλάκου, Μέλος του EU-Experts Board για την αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων, τον Θάνο Βλαστό, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ και ιδρυτή της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, και τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη, δικηγόρο με ειδίκευση στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back