ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Εικόνα του άρθρου Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2016, 18:17
ΚΟΣΜΟΣ

Η σημερινή περίοδος είναι «πιο επικίνδυνη» κι από τον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας αυξάνεται εκθετικά, εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Μπιλντ. 

Χθες η Ουάσιγκτον κατήγγειλε επίσημα τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον θεσμών και προσώπων στις ΗΠΑ, με τη Ρωσία να απαντά ότι η κατηγορία είναι «παράλογη».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίζεται ως «πεπεισμένη» ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον προσώπων και πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ, οι οποίες σχετίζονται με τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Αυτό γνωστοποίησαν σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και ο Διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI).

«Αυτές οι κλοπές και οι διαρροές αποσκοπούν σε μια παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ», κατά την ίδια ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στη φάση της κορύφωσης της εκστρατείας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , η καταγγελία ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων των Δημοκρατικών καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για μια σειρά από διεθνή ζητήματα.


Η ΜΟΣΧΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η κατηγορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι «παράλογη», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αυτό πάλι είναι παράλογο. Ο ιστότοπός μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις από χάκερ κάθε μέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back