ΚΚΕ Πωγωνίου: Κατά κυβέρνησης για την υποβάθμιση σχολείων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2023, 10:59

To KKE (KO Πωγωνίου) σχολιάζει την, κάπως… αφοριστική τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι σε κάθε τετράγωνο πρέπει να υπάρχει ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο, αυτό δε γίνεται», λέγοντας ότι η δήλωση «είναι από μόνη της αποκαλυπτική για το πώς οραματίζεται η αστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών της συντριπτικής πλειοψηφίας των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων».


Ειδικά για τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων στο Πωγώνι, στο Καλπάκι και τον Παρακάλαμο, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχίες και προβληματισμούς στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Με βάση αυτούς τους προβληματισμούς και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των παιδιών μας δικαίως προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες όχι απλώς χαιρετίζουμε, αλλά τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Συμπληρώνει ότι «δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τη στάση της παράταξης της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, που πέρα από τα ‘ναι μεν αλλά’, ότι δηλαδή την βρίσκει αντίθετη αλλά ‘αυτό λέει ο νόμος’, πρότεινε ως λύση την επικοινωνία με βουλευτές της κυβέρνησης για να λυθεί το ζήτημα. Με βουλευτές δηλαδή που συμφωνούν με την κυβερνητική στρατηγική που υποβιβάζει τα Δημοτικά Σχολεία Καλπακίου και Παρακαλάμου. Πρότεινε με λίγα λόγια για ‘φάρμακο’ το ‘φαρμάκι’».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back