ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κίνα: Θα περιορίσει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά με το κινητό τους

Εικόνα του άρθρου Κίνα: Θα περιορίσει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά με το κινητό τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2023, 14:27
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε δύο ώρες την ημέρα το πολύ στα smartphones τους, προκαλώντας πτώση των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας.

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) δήλωσε ότι επιθυμεί οι πάροχοι έξυπνων συσκευών να εισαγάγουν τα λεγόμενα προγράμματα λειτουργίας ανηλίκων που θα απαγορεύουν στους χρήστες κάτω των 18 ετών να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κινητές συσκευές από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ.

Οι πάροχοι θα πρέπει επίσης να θέτουν προθεσμίες σύμφωνα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η CAC.

Στους χρήστες ηλικίας 16 έως 18 ετών θα επιτρέπονται δύο ώρες την ημέρα, στα παιδιά ηλικίας οκτώ έως 16 ετών θα επιτρέπεται μία ώρα, ενώ στα παιδιά κάτω των οκτώ ετών θα επιτρέπονται μόλις οκτώ λεπτά.

Ωστόσο, η CAC δήλωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να επιτρέπουν στους γονείς να μην εφαρμόζουν τα χρονικά όρια για τα παιδιά τους.

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα ποσοστά μυωπίας και εθισμού των νέων στο διαδίκτυο.

Το 2021, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για τους παίκτες βιντεοπαιχνιδιών κάτω των 18 ετών. Αυτό επέφερε τεράστιο πλήγμα σε κολοσσούς παιχνιδιών όπως η Tencent.

Πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο όπως οι Bilibili, Kuaishou και ByteDance προσφέρουν από το 2019 «εφηβικές λειτουργίες» που περιορίζουν την πρόσβαση των χρηστών στο περιεχόμενο και τη διάρκεια της χρήσης.

Η εφαρμογή Douyin της ByteDance, που μοιάζει με το TikTok, απαγορεύει στους εφήβους να τη χρησιμοποιούν για περισσότερο από 40 λεπτά.

Με πληροφορίες από Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back