Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κέντρο για το Παιδί τον Οκτώβριο

Εικόνα του άρθρου Κέντρο για το Παιδί τον Οκτώβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2023, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το υπό κατασκευή Κέντρο για το Παιδί, εκεί που βρισκόταν το πρώην άσυλο ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδη, στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και οι επιβλέποντες.

«Το έργο εξελίσσεται μέσα στα χρονικά περιθώρια. Έχει εκτελεστεί ήδη το 45% του φυσικού αντικειμένου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα πυκνοδομημένο κομμάτι της πόλης το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με αρχικό προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

 Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, κατασκευάζεται κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635τ.μ το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους-αίθουσες-γραφεία. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. για τους βοηθητικούς χώρους.

Κατασκευάζεται επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490τ.μ. το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης για το έργο που αφορά την προμήθεια του εξοπλισμού.

Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους, χώρους παιχνιδιού, διαδρομές ποδηλάτου και χώρους πρασίνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back