Κατεβαίνουν στις εκλογές οι δύο Αριστερές Παρεμβάσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2018, 22:25

Την πανηπειρωτική της συνέλευση έκανε την περασμένη Κυριακή η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, δύο παρατάξεις που λειτουργούν ενιαία πολιτικά και οργανωτικά, σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών.

Στη συνέλευσή της, η ΑΡ.Π.Η-ΑΡ.Π.Ι αποφάσισε διοργανώνει περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ήπειρο, ενώ συγκρότησε επιτροπή διαμόρφωσης της προεκλογικής διακήρυξης, η οποία θα παρουσιαστεί στις συσκέψεις και θα αποτελέσει τη πρόταση πολιτικής συνεργασίας «προς όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος». Οι βασικοί άξονες που θέτει, είναι οι εξής:

1) Κατάργηση όλων των μνημονίων μακράς διαρκείας (με σταθμούς το 2023 και το 2060) καθώς και της συνεχιζόμενης ενισχυμένης ευρωκηδεμονίας.

2) Άμεση κατάργηση των 714 ψηφισμένων μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων που διατηρούνται σήμερα.

3) «Επιστροφή όλων των κλεμμένων εισοδημάτων και δικαιωμάτων, για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις». Δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλους.

4) Μόνιμη – σταθερή – πλήρη – ασφαλισμένη εργασία.

5) Διαγραφή του «ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας».

6) Έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Την υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στην πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου σε διεθνή και εσωτερική κλίμακα».

7) «Πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την επιτροπεία. Συντριβή των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back