Oikonomou pisoi

Καταγγελία για τη βίαιη προσαγωγή στον Ευαγγελισμό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2021, 20:51

Η ΑΣΥ Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα καταγγέλλει τη βίαιη προσαγωγή εργαζόμενης στη γραμματεία της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για ένα τυπικό ζήτημα.

«Η πολίτης κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στον ευαίσθητο χώρο της ΜΕΘ, χωρίς να τηρηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες, με σκοπό να την προσαγάγουν και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι έπρεπε να ενημερώσει την υπηρεσία και να εξασφαλίσει τη φροντίδα του ανήλικου παιδιού της, αυτό θεωρήθηκε αντίσταση κατά της αρχής» αναφέρει η παράταξη «Το απαράδεκτο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών απαράδεκτης αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρόμοιο γεγονός σε βάρος της ψυχιάτρου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, την οποία αποπειράθηκαν να συλλάβουν διότι αρνήθηκε την παρουσία ενόπλων αστυνομικών στην ψυχιατρική κλινική του ΓΝ Θριασίου» συμπληρώνει.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back