Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 15-04-2019, 15:11
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια νέα ομάδα, η «Συν Πλην Τρία», μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, κάνει το πρώτο καλλιτεχνικό βήμα της και έρχεται να συστήσει τον εαυτό της στο γιαννιώτικο κοινό.

Η ομάδα παρουσιάζει την παράσταση «Κατά Μέτωπο», μια παράσταση η οποία βασίζεται στη σύνθεση λογοτεχνικών και ποιητικών έργων και επιστολών που σχετίζονται με τον πόλεμο, από 15 έως 17 Απριλίου, στις 21:30, στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14). Την έρευνα, τη σύνθεση των κειμένων και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιώτα Παναγή. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η Γιώτα Παναγή και η Ζωή Πλαχούρα. 

«Δεν είναι ένα έργο για τον πόλεµο. Είναι µια παράσταση για τον άνθρωπο στον πόλεµο, τη σύγκρουση, την ανθρώπινη φύση, και το πώς ένας µηχανισµός καταστροφής, µπορεί να αποτελέσει και µηχανισµό αυτογνωσίας για τον ίδιον τον άνθρωπο. Τρία πρόσωπα επί σκηνής, εναλλάσσουν ρόλους από θύτες σε θύµατα, σε ένα χρόνο που κινείται ανάµεσα στο χθες στο τώρα και στο για πάντα. Βουτάν σε ένα χρόνο φαντασίας. Αφηγούνται, πάσχουν, διαπραγµατεύονται τα όρια τους, συναντιούνται. Αναµετρώνται µε το ερώτηµα, είναι ο πόλεµος πάντα το τέλος ή µήπως είναι η αρχή; Τι είναι η αρχή και τι το τέλος; Πώς ορίζεται; Τι είναι ο ‘εχθρός’; Τι πυροδοτεί τον κύκλο της βίας;» αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι:

Σκηνογραφική-ενδυµατολογική επιµέλεια: Χρήστος Παππάς

Επιµέλεια κίνησης: Δώρα Ζούµπα

Σχεδιασµός/ σύνθεση µουσικής: Σταύρος Σακελλαρίου

Φωτογραφικό υλικό/ video art: Κωστής Εµµανουηλίδης

Σχεδιασµός έντυπου υλικού: Γεωργία Κολόκα

Παραγωγή-Οργάνωση Παραγωγής: Συν Πλην Τρία

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλ. 6973955355.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα