ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Καστανίδης-Ανδρουλάκης: Ένταση για την έδρα της Θεσσαλονίκης

Εικόνα του άρθρου Καστανίδης-Ανδρουλάκης: Ένταση για την έδρα της Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2023, 21:03
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΛΛΑΔΑ

Λίγες μέρες μετά το διψήφιο, μετά από χρόνια, εκλογικό αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει θέμα με την απόφαση του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης «για να ενισχύει την παρουσία του κόμματος» στη Μακεδονία.

Πρώτον, οι τακτικές αυτές δεν μοιάζουν να αποδίδουν πολιτικά-κάτι αντίστοιχο επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις Σέρρες, αλλά το κόμμα του δεν διασώθηκε.

Δεύτερον, τη μια και μοναδική έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης παίρνει ο Χάρης Καστανίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους προεξάρχοντες της μη… σημιτικής τάσης στο κόμμα. Ο κ. Καστανίδης έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του με την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, κάτι που πχ δεν έκανε η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία εκλέχτηκε ξανά μετά από πολλά χρόνια.

Ο κ. Καστανίδης αντέδρασε στην απόφαση του κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ενημερώθηκε «την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο».

Τονίζει επίσης: «Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Συμπληρώνει δε ότι θα δώσει «μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3