Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάπου μεταξύ «φήμης» και κακού ίντερνετ…

Εικόνα του άρθρου Κάπου μεταξύ «φήμης» και κακού ίντερνετ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2021, 21:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων επέστρεψε στις συνεδριάσεις εξ αποστάσεως, από το φόβο των κρουσμάτων.

Βέβαια, ούτε η διαλογική διαδικασία σε ένα, κορυφαίο υποτίθεται, όργανο συλλογικής διοίκησης επιτελείται στο έπακρο, ούτε οι υποδομές της πόλης επιτρέπουν τη σωστή και ομαλή διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας «κοβόταν» πολύ συχνά λόγω κακής ποιότητας της σύνδεσης, ένα φαινόμενο που είναι σχεδόν «οριζόντιο» στα Ιωάννινα. Βέβαια, η πόλη θέλει να γίνει «έξυπνη» και να φιλοξενήσει silicon valley, αλλά ίντερνετ σοβαρό, δεν έχει ακόμα…

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το επιχείρημα του κ. Παπαγεωργίου ότι «έξω γίνεται χαμός» από κρούσματα. Ίσως μάλιστα ο Δήμος Ιωαννιτών ανησυχεί περισσότερο, σε σχέση με άλλους Δήμους και λογικό, καθώς η πανδημία «καλπάζει».

Τα επιχειρήματα όμως παραμένουν ασταθή. Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι δεν θα επιτρέψει να διακυβευτεί «η φήμη της πόλης» αν παρουσιαστεί κρούσμα στο δημοτικό συμβούλιο. Με την ίδια λογική έχει ήδη «διακυβευτεί η φήμη» της Βουλής, όπου εντοπίστηκε κρούσμα ή βουλευτών που δηλώνουν δημόσια ότι νοσούν; Επιπλέον, διάφορες συσκέψεις αλλά και εκδηλώσεις γίνονται κανονικά.

Τέλος, τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζουν το «κυλιόμενο επιχείρημα» περί δημοκρατικότητας. Κάθε φορά που τους γίνεται κριτική, υπερθεματίζουν ως πιο δημοκρατικοί.

Το δημοτικό συμβούλιο όμως, ελέω συνθηκών, δεν λειτουργεί με τον πιο δημοκρατικό τρόπο και το παραδέχονται και οι ίδιοι…

 Η παράταξη Ενότητα Πολιτών αποχώρησε λόγω του τρόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων όχι μόνο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των επιτροπών, και δη της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε δια περιφοράς, Δευτέρα πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back