ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΑΠΗ χωρίς κοινωνικές δραστηριότητες

Εικόνα του άρθρου ΚΑΠΗ χωρίς κοινωνικές δραστηριότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2021, 01:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τις 30 Αυγούστου, τα ΚΑΠΗ ξεκίνησαν να λειτουργούν εν μέρει. Άνοιξαν ξανά, μετά από πολύ καιρό, μόνο για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Τα ΚΑΠΗ είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο. Αποτελούν χώρους συνάθροισης και ψυχαγωγίας ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει κάποιο «παραθυράκι» να λειτουργήσουν πλήρως τα ΚΑΠΗ.

«Λόγω της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τα ΚΑΠΗ δεν λειτουργούσαν με σκοπό να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων. Αυτό είχε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον ψυχισμό και στην καθημερινότητα των ωφελουμένων μας αφού στερήθηκαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα επικοινωνίας, συντροφικότητας και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, καταθέτοντας μια πραγματικότητα.

Στην ίδια ανακοίνωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας και την επίσκεψη του προέδρου Δημήτρη Πάνου και της διευθύντριας Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Τζιοβάρα στο 2ο ΚΑΠΗ, ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει ότι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτραπεί η προσέλευση των μελών σε μικρές ομάδες και για κοινωνικές-ψυχαγωγικές δραστηριότητες τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και για τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (εμβολιασμένοι & νοσήσαντες)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back