Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΑΠΗ: «ένας υπάλληλος για όλες τις δουλειές»

Εικόνα του άρθρου ΚΑΠΗ: «ένας υπάλληλος για όλες τις δουλειές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2022, 12:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πλήρη λειτουργία επανέρχονται και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, τα οποία υπολειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών αντι-covid μέτρων.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων έρχεται να καταγγείλει την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) με το επιχείρημα της έλλειψης απαραίτητου προσωπικού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από τα 12 εν ενεργεία ΚΑΠΗ, μόνο τέσσερα θα λειτουργήσουν με βοηθητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους που προβλέπονται. Για τα υπόλοιπα οκτώ ΚΑΠΗ, «εργαζόμενοι κλάδων νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών ή επισκεπτών υγείας καλούνται να ψήνουν καφέδες, να καθαρίζουν τουαλέτες και να κάνουν διοικητική δουλειά (ανανέωση εγγραφών κλπ)».

«Ενώ η καθαριότητα είναι διπλά επιβεβλημένη στην εποχή που ο Covid ‘θερίζει’,  τα ΚΑΠΗ με έναν υπάλληλο να κάνει όλες τις δουλειές, μόνο κατ’ όνομα θα είναι Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων!» αναφέρει.

Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς στις γειτονιές, με στελέχωση μόνιμου προσωπικού.

«Αντί για προσλήψεις, η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ απαιτεί από εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αλλότρια καθήκοντα χωρίς καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρείχαν μέχρι σήμερα όπως για παράδειγμα τα προγράμματα φυσικοθεραπείας. Σε άλλες περιπτώσεις τους αποσπά από τις σημαντικές υπηρεσίες του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’» αναφέρει.

Καλεί δε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν να απασχοληθούν σε διαφορετικά καθήκοντα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back