Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κανονικότητα οι εντολές»

Εικόνα του άρθρου «Κανονικότητα οι εντολές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2019, 16:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, γιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα υποχρεούνται να εφημερεύσουν με εντολή από την 6η ΥΠΕ για μετακινήσεις ακτινολόγων στην Άρτα.

«Στο νοσοκομείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, ειδικευμένων και ειδικευόμενων και ιδιαίτερα στις ειδικότητες που αφορούν τα εντέλλεσθε. Επίσης μια σειρά ειδικότητες καλύπτονται από επικουρικούς, που είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, αντιμέτωποι με την απόλυση» σημειώνει το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει ότι «το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί στην υγεία των ασθενών».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησης της υγείας» και ότι «οι πραγματικά μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν καλύπτονται και ούτε κρύβονται μ αυτόν τον τρόπο, ούτε με το να κάνουν το μαύρο άσπρο οι διοικητές των δύο νοσοκομείων. Αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back