ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Καλών Τεχνών Ιωαννίνων: Έκθεση χαρακτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Καλών Τεχνών Ιωαννίνων: Έκθεση χαρακτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 12:48
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, διοργανώνουν έκθεση αποφοίτων του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, από τις 20 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου.

Δεν θα γίνουν εγκαίνια αλλά θα ξεναγήσεις από τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες της Σχολής.

Το ισχύον ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι το εξής: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.00 π.μ. - 15.00 μ.μ., Τρίτη: κλειστό, Κυριακή του Πάσχα και Πρωτομαγιά: κλειστό

Θα παρουσιαστούν έργα, των αποφοίτων του τμήματος που έκαναν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, όσο και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Συμμετέχουν οι εξής:

Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου.

Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννα Καλογιάννη.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο φοιτητής του τμήματος Κωνσταντίνος Γκίκας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονογράφηση-Αφίσα», που διδάσκει ο επίκουρος καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Η επίκουρη καθηγήτρια κα Σταθοπούλου, αναφέρει μεταξύ άλλων στον κατάλογο της έκθεσης: «Στην παρούσα έκθεση, οι δημιουργίες των φοιτητών αναδεικνύουν τον πλούτο της χαρακτικής τέχνης, αντικατοπτρίζοντας μια διαλεκτική διαδικασία όπου η έμπνευση τροφοδοτείται από το αναπάντεχο και το παιχνίδι της δημιουργίας.»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back