ΗΠΕΙΡΟΣ

Κακοκαιρία στην Ήπειρο: Και έκτακτη σύσκεψη, και 112

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία στην Ήπειρο: Και έκτακτη σύσκεψη, και 112
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2024, 17:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Λογικά οι αρχές περιμένουν ιδιαίτερα τεταμένη κακοκαιρία στην Ήπειρο, όπως άλλωστε προβλέπει και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, καθώς, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι υπηρεσίες της συμμετείχαν χτες στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Βασίλη Κικίλια στα Γιάννενα.

Επίσης, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου των Φώτων, «χτύπησε» το 112 και στα Γιάννενα, καθώς και σε πολλές γειτονικές περιοχές, προειδοποιώντας για τα καιρικά φαινόμενα:


Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, από σήμερα το βράδυ (Σάββατο) έντονες βροχοπτώσεις στις πεδινές περιοχές και πολύ πιθανόν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, κατά τόπους πολύ ισχυροί. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο υπουργός ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία.

Απομένει να φανεί πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα ή αν απλά οι αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν το 2024 με «επικοινωνιακή», σε πρώτη φάση, ετοιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back