Καιρός: Με δύο πρόσωπα το Σαββατοκύριακο

Εικόνα του άρθρου Καιρός: Με δύο πρόσωπα το Σαββατοκύριακο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 14:56

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα μας και σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου. Ωστόσο σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά. 

Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο 16 Απριλίου θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στην δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Την Κυριακή 17 Απριλίου αναμένουμε βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. 

Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα. 

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά την διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα 18 Απριλίου.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back