ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και απάτες με πρόσχημα το Περιφερειακό Ταμείο

Εικόνα του άρθρου …και απάτες με πρόσχημα το Περιφερειακό Ταμείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2023, 14:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο… ρεπερτόριο επιτηδείων μπήκε πρόσφατα και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου.

Κοινώς, έχουν αναφερθεί απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους άγνωστοι ζητούν χρήματα για «εξόφληση λογαριασμών από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου».

Η απάτη είναι… επιστημονική: Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν πολίτες με δημόσια στοιχεία τους και επικοινωνούν τηλεφωνικά με δικαιούχους πληρωμών, επικαλούμενοι ονόματα δήθεν υπαλλήλων του Περιφερειακού Ταμείου.

Ζητούν επιπλέον στοιχεία όπως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών ή τους στέλνουν σε συνδέσμους που οδηγούν σε υποκλοπή στοιχείων. Αν κάτι θυμίζει το… predator και τις υποκλοπές, ναι, είναι η ίδια πρακτική.

Η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος της ή υπάλληλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να ζητήσει από συναλλασσόμενο-η ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη κωδικούς τραπεζών και όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες της.

Επισημαίνει επίσης ότι τα email του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου και των στελεχών του είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του, η οποία είναι η εξής: https://ptaepirus.gr/

Τα τηλέφωνα του ΠΤΑ Ηπείρου είναι τα 2651034054 και 2651037781. Οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο καλέσει εκ μέρους της υπηρεσίας, δεν ανήκει σε αυτή.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back